Abandonament

Ja fa dies que tenia ganes de fer una entrada sobre aquest tema, i es que vullgues o no, es trist veure els bancals abandonats. No se si s'haveu fixat, per exemple quan aneu amb cotxe per qualsevol carretera, ja siga del nostre poble com de qualsevol altre, la quantitat de bancals com este que es veuen:


I al fi i al cap es prou lògic, i dic lògic per les següents raons. Sempre desde la meua humil ignorancia.

Primera raó: Mes gasto que benefici. Es clar que la vida avui en dia no està per a tirar els diners, i si tu durant tot l'any estas "invertint" uns diners (per poquets que hi siguen) en el·laborar un producte que a l'hora de vendre'l el benefici que et genera es inferior al que tu t'has gastat. MAL.

Segona raó: Ofici. La quantitat de gent que hi havia als pobles que es dedicava a la agricultura en les generacions pasades no es el mateix que el que hi ha avui en dia. L'agricultura sempre ha estat un treball que malauradament sempre ha estat ahí per a la gent que no ha tingut la sort o no hi ha vullgut estudiar i tindre una carrera. I al nostre poble per diferents raons la majoria de gent que complia una edad es veia abocada a treballar la terra que tenien els seus pares. Avui en dia per sort tot aquell que ha vollgut estudiar ho ha fet, i qui ha triat un altra feïna també, i es clar, al pasar les terres de pares a fills, els fills no han pogut compaginar la seua feïna amb la de la terra.

Segurament hi hauran mes causes pero crec que aquestes son les principals.

Fa uns mesos enrere en aquest blog vos feia una entrada sobre un tema interesant, de la quantitat de beneficis contra el CO2 que produeixen els bancals de tarongers i lo beneficiosos que hi son per al medi ambient, si voleu llegir-ho, açi vos ho deixe:
 http://vicent-elblogdevicent.blogspot.com/2011/05/estudis-interessants.html

Per a acabar, vos diré la meua opinió en forma de pregunta. Perque una persona que vullga guanyar-se la vida com a agricultor no ho te que poder fer?. Perque té que arribar al final de la campanya i haver guanyat el que qualsevol altre ofici guanya en un mes?. Perque al agricultor no se li assegura un preu per la seua collita en el que puga menjar i guanyar-se un jornal?

Pot ser que hi han massa mans desde l'arbre a la taula?.



Estem cremant-ho tot.

Comentaris