Planta sense terra

O clavell d'aire.Així es com s'anomena aquesta planta:


Avui un company de feina, després d'haverme parlat d'ella en nombroses ocasions me l'ha donada.
Aquesta planta es una Tillandsia i segons la Wiquipèdia :


 El gènere de plantes epífites Tillandsia L. , amb més de 500 espècies , és el més divers de la família de les bromelias ( Bromeliaceae ), al qual pertany també la pinya, i es troben en els deserts , boscos i muntanyes de Centreamèrica , Sud-amèrica , Mèxic i al sud de EE.Units. a Amèrica del Nord .

La tilansia o clavell d'aire és una planta que creix enllaçada per les arrels als arbres. Les arrels serveixen únicament per aferrar-se a una subjecció, prenent la planta l'aigua i els nutrients literalment de l'aire, a través de les fulles. Existeixen gran varietat d'espècies. El seu hàbitat s'estén des del sud de EE. Units. fins a la patagonia.

Les espècies de Tillandsia són epífites , és a dir, en la naturalesa creixen normalment sobre altres plantes, sense ser paràsits, generalment en arbres. Però també hi ha espècies que són litófitas (sobre roques, sostres, línies de telèfon, etc.). Poques espècies creixen directament a la terra. Entre aquestes plantes es poden citar a les barbes de pal (Tillandsia asneoides) que semblen líquens que pengen, com assenyala F. Oliva Esteva ( ). El gènere es pot dividir entre varietats "verds" i varietats "grisos".

Per més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Tillandsia



Açi vos deixe imatges de com creixen aquestes curises plantes:







Comentaris