Utopía?

L'altra nit vaig tindre l'oportunitat de visualitzar un video on un xic explicava la creació d'un nou model d'economia mundial que podria establirse com a alternativa al sistema capitaliste que estem vivint ara mateix.

Al principi ho vaig trobar un poc irreal, o utòpic, pero conforme anava sentint-lo anava canviant d'impresió.

No soc jo qui diga que reialment aquest projecte puga ser viable, pero pensant-ho bé, el modèl d'economia actual, es viable?.
Es viable que un pais estiga morint-se mentre els seus mandataris estan fartant-se una tortà que mai s'acaba, almenys per a ells?

A mi em sona a Edad Mitjana, on el rei es menjava uns suculents banquets amb companya dels nòbles mentre el poble es moria d'inanició i al que no pagava els impostos el comdenaven a mort.

Es un poc exagerat pero crec que les comparacions no sempre son odioses.

Es per aixó que siga el modèl que siga i tinga les variacions que tinga, qualsevol modèl d'economia o de vida es de segur molt millor que el que estem "patint"

De totes maneres també vullc dir que aquest modèl té unes llimitacions, (de riquea, o de multimillonarisme, no se si m'explique) ,que encara que per a mi puguen ser inalcançables per a molts "fartons" i "lladres" serà com una patada al cul.

Bé, si algú te curiositat de veure el video açi el deixe i que juzgue per ell mateix.




    
Dicho de otra forma se entiende por utopía una idea de sociedad perfecta, donde reina la armonía y la convivencia y cuyos aspectos políticos, económicos y sociales están equilibrados y permiten que toda la comunidad pueda disfrutar de una vida apacible gracias a formar parte de un sistema absolutamente ideal.

UTOPIA:http://es.wikipedia.org/wiki/Utop%C3%ADa


Comentaris