La taronja





L'altre dia vaig veure a Canal 9 un programa que parlava sobre la taronja: Societat-Anonima-Taronja .

Em vaig quedar un poc preocupat, i no va ser per el rigor informatiu del periodiste, ni per el seu bon humor al veure el que hi ha a altres paisos en tema de citrics. (Ho trobava tot molt graciós).
El que em va preocupar va ser veure el poder que estan agafant paisos com Marroc o Sud-America amb el tema de la taronja, que gràcies als baixissims preus de ma la d'obra, i els grans latifundis, entre d'altres raons estàn exportant una quantitat de taronja que, segons ells ja està començant a superar el volum d'exportació del camp valencià.
Un altra questió preocupant va ser veure com tractaven els camps amb tota clase de productes fitosanitaris sense control ni regulació ninguna. Tot el contrari que nosaltres, que estem obligats a tractar els nostres camps , (cosa que trobe perfecta), amb uns controls rigurosissims  per a poder vendre el nostre producte.

També parlava de la regió d' Andalucia que ja fa anys que està fent una forta competencia als nostres camps, i com compradors de la nostra terra, baixen a comprar la taronja allí.

I mentres açi cada dia podem veure mes camps abandonats i taronges enterra, perque no podem fer la competencia als productes que venen de fora.

El mes trist de tot es que després es ven com "Taronja de Valencia".

Comentaris