Tardor



El passat divendres 23 de setembre de 2011, a les 11h 5m hora oficial peninsular, s'inicià la tardor en l'hemisferi Nord, segons el conveni astronòmic. Aquesta estació durarà 89 dies i 20 hores. El diumenge dia 30 d'octubre tindrà lloc el canvi d'hora, recuperant l'horari d'hivern. L'hivern començarà el dia 22 de desembre.

Aquesta és l'època de l'any en què la longitud del dia s'acurta més ràpidament. A les latituds de la Península, el Sol surt pels matins més d'un minut més tard que el dia anterior i per la vesprada es posa quasi dos minuts abans, de manera que l'acurtament del dia es fa especialment apreciable per les vesprades. En definitiva, en aquests dies el temps en què el Sol està per damunt de l'horitzó es redueix en quasi tres minuts cada dia.

El canvi d'hora es produeix, com és habitual, en iniciar l'últim diumenge d'octubre. A les tres de la matinada hora peninsular del diumenge 30 d'octubre hi haurà d'endarrerir el rellotge fins a les dos (les dos de la matinada a Canàries passaran a ser la una), de manera que aquest dia tindrà, oficialment, una hora més.

Comentaris