Melonar


Aquesta vesprada he anat a "birbar" melonar. Que que es birbar?. Doncs birbar es llevar les males herbes que creixen dins del melonar.
Es una faena un poc incomoda ja que tens que anar per dins del melonar en compte de no xafar les mates i matar-lo, també tens que anar en compte de no enganyar-te i arrancar cap de mata de melonar pensant que es una mala herba.
Com veureu a les fotos,el melonar està tapat amb teles, que el protegeien de la fred quan el van plantar pero ara ja es tenen que llevar ja que l'oratge ha canviat i ademés el melonar no cap ahí dins.


Al acabar he anat a pegar una bolta per la meua terra he passat per la font del baladrar, i.... sorpresa, els basureros ja estaven posats. No sabeu el que m'alegre, per fi he vist la font neta i sense cap de brutea per enterra. Ara vorem que duren.


 Al arribar a casa Xaro havia fet mermelada de taronja. La idea li la va donar ma tia, quant el altre dia em va donar un pot de mermelada de cirera. El passos a seguir en la el·laboració deuen ser semblants, encara que els preguntarem a Xaro i pròximament vols diré. Els de la mermelada de cirera també.

Comentaris