TUTA ABSOLUTA

Ara que ve la hotalissa volia mostrar-vos les diferents plagues que hi han i que poden afectar a les vostres plantacions.
Avui vos parlaré de la Tuta, la Tuta absoluta, el cuc minador de la tomaca, és una plaga devastadora que afecta a la tomaca. Les larves creen perforacions de grans dimensions en les fulles, la tija, els brots superiors i els fruits verds i madurs, arribant a provocar pèrdues de fins al 100% de la collita. Les larves s'alimenten de totes les parts de la planta de la tomaca durant qualsevol etapa del seu creixement. La planta hoste (huesped) principal es la tomaca , encara que aquest insecte també pot arribar a atacar la creïlla , l'albergínia , el cogombre  i altres plantes.  La Tuta absoluta és una plaga que afecta la tomaca en nombrosos països sud-americans però que fins fa poc no es trobava present a Europa. No obstant això, el 2006 es van trobar els primers exemplars de Tuta absoluta a Espanya. El 2007, es va identificar la presència de la plaga en altres països europeus (França i Itàlia) i mediterranis (Marroc, Algèria i Tunísia). El cuc minador de la tomaca, Tuta absoluta, provoca pèrdues considerables en les collites de tomaca tant d'hivernacle com d'aire lliure.

Ademes dels insecticides que hi han indicats per a aquesta plaga, també hi han trampes amb feromones i altres amb insecticida que reduixen la toxicitat de la lluita contra aquest insecte. De tot aço vos informaràn amb mes exactitut al vostre centre agricola mes pròxim.


Comentaris